Bästa Hotell i Sverige

Bästa platserna att stanna till i Sverige är många. Allt beror på vad man gillar att se och uppleva. Är det storstadspuls, arkitektur, ren natur, spökerier eller något annat? Man kan bo på slott eller i en koja – allt är möjligt – vilket är en fantastiskt möjlighet. Hotellen och övriga boenden i Sverige håller hög standard och hos de allra flesta hotell är en härlig frukostbuffé inräknad i priset.

Ishotellet i Jukkasjärvi

Bästa Hotell i Sverige

Om man är ute efter upplevelser utöver det vanliga får man inte missa hotellet i Jukkasjärvi som är byggt helt av is. Miljön är sannerligen helt unik och att få övernatta i ett rum av is, sovande på djurfällar, slår faktiskt det mesta. Ishotellet byggs upp årligen intill Torne älvs strand, byggd på is från älven. Hotellet ligger runt två mil öster om Kiruna.

Bra familjehotell och lyxigt storstadskomplex

Ett hotell som kanske inte ser så anmärkningsvärt ut men som är otroligt mysigt och familjevänligt är Scandic Syd i Umeå. Kommer man söderifrån ligger hotellet på höger sida av E4:an innan man kör över älven in mot Umeå Centrum. Det ligger heller inte långt från IKEA och dess köpcentrum. Hotellet erbjuder en skön miljö där de lyckats kombinera barnfaciliteter med affärsklass. De har dessutom en pool som barnen lär uppskatta.

Clarion Hotel Sign nära Centralstationen i Stockholm är ett riktigt bra hotell på alla sätt. Be om ett av rummen högt uppe med panoramautsikt över parken Norra Bantorget, det är som att ha en stor men levande tavla i rummet. Hotellet har även ett fantastiskt SPA med pool uppe på taket, det får man bara inte missa. Sommartid är det trevligt att äta en matbit på restaurangens uteservering och känna storstadspulsen.