Haymarket av Scandic

Haymarket är ett av Stockholms bästa och mest centralt belägna hotell. Det är inrymt i det gamla PUB-varuhusets lokaler vid Hötorget. Hotellet stod färdigt för att ta emot gäster i maj 2016 och har blivit ett populärt ställe att bo på för både turister och sådana som är i stan för affärer eller annat jobb. Hotellet har tre restauranger som är öppna även för de som inte bor där.

Haymarkets hotellrum

Haymarket av ScandicHaymarket har totalt 401 rum. Av dessa är 16 sviter. Den största sviten är på 50 kvadratmeter och har en privat takterrass med utsikt över Stockholm. Standardrummen ligger på mellan 12-15 kvadratmeter och de är smakfullt inredda i en modern art deco-stil. Fritt wifi och minibar finns att tillgå på alla rum. Vad som kan vara bra att veta är att det finns en del rumstyper som saknar fönster.

Service och kringutbud

Du kan givetvis, mot en kostnad, beställa roomservice när du bor på Haymarket. Då kan du få till exempel frukosten (som ingår i priset) uppburen på rummet om du vill ta en slö morgon i sängen. De tre restaurangerna på hotellet har lite olika inriktning. Dels finns Paul’s som är ett amerikanskt brasseri med modern touche. Paul’s är döpt efter varuhuset PUB:s grundare Paul U Bergström.

Gretas är döpt efter Greta Garbo som innan hon slog igenom jobbade som expedit på PUB. Här serveras lättare måltider med hälso- och miljöprofil. Americain är mer av en cocktailbar än en restaurang men du kan beställa mat från Paul’s hit också. Från Hötorget där hotellet ligger kan du gå till T-centralen. Därifrån kan du enkelt åka vart du vill i staden, vilket gör Haymarket till ett mycket bra val för turisten.